Buzdolabında ki kurumuş kaşar peynirlerini değerlendirmek için kuymak yaptım.Çoğu insanın bildiği bir şey ama ben de acemi bir aşçı olduğum için bloğumda böyle kolay birşey yayınlamak istedim.İnşallah bundan sonraki mutfak maceralarımı ve eserlerimi sizlerle paylaşmak benim içinde cesaret verici ve teşvik edici olacak.
KUYMAK
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır unu
kaşar peyniri
tereyağı
Yapılışı
Tavaya istenildiği kadar tereyağ ve biraz zeytinyağı konulup tereyağ eritilir.Mısır unu ve buğday unu tavaya koyulur .Unlar sürekli karıştırılır ve kavrulunca kavurma işini abartmamak lazım göz kararı su dökülür, sonrada istenildiği kadar peynir koyulur ve beklenir. Burada beklemek çok önemli merak etmeyin tavaya bişey olmaz tavanın dibi daha lezzetli oluyor afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder